Nieuws

26 jan 2015

Dit zijn de presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015

Dit zijn de vier presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, Oostenrijk. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer gaan er voor zorgen dat de zestigste editie van het festival op rolletjes loopt. Conchita Wurst neemt de greenroom onder haar hoede.

Lees meer
26 jan 2015

Trijntje zingt 'Walk Along' in de 1e halve finale

Maandagmiddag is door middel van een loting, vanuit het stadhuis in Wenen, bepaald dat Trijntje Oosterhuis haar 'Walk Along' zingt in de eerste helft van de eerste halve finale op 19 mei 2015.

Lees meer
26 jan 2015

Vanmiddag: loting halve finales

Vanmiddag is in het stadhuis van Wenen de loting voor de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2015. Met deze loting wordt bepaald welke landen in eerste en tweede halve finale optreden.

Lees meer
20 jan 2015

Eurovisie Songfestival-podium in Wenen

De Oostenrijkse omroep ORF heeft het ontwerp van het Eurovisie Songfestival-podium bekendgemaakt. Het podium lijkt op een groot oog maar er zit zoveel meer achter het idee. Het oog is een portal en vormt een brug tussen artiesten, delegaties en publiek, in de zaal en over de hele wereld.

Lees meer
19 jan 2015

The Common Linnets winnaar Popprijs 2014

The Common Linnets hebben de Popprijs 2014 gewonnen. The Common Linnets namen de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, bestaande uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay, op zaterdag 17 januari 2015 tijdens Noorderslag in ontvangst. De uitreiking was live te horen op NPO 3FM en te zien bij de NOS op NPO 3.

Lees meer
15 jan 2015

The Common Linnets winnen EBBA Award

De winnaars van de 2015 European Border Breakers Awards (EBBA), die worden uitgereikt aan de beste nieuwe Europese rock- en popmuzikanten en bands die over de grens succesvol zijn met hun muziek, werden vanavond geëerd tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De grootste winnaars van de avond waren The Common Linnets, die met een overweldigende hoeveelheid stemmen de ‘Public Choice Award’ wonnen.

Lees meer
12 jan 2015

Eerste deelnemers Eurovisie Songfestival

Naast Trijntje Oosterhuis, die Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, zijn er al meerdere deelnemers bekendgemaakt. Bekijk ze hier!

Lees meer
08 jan 2015

Nieuwjaarsconcert met Trijntje, Ilse en Guus

Trijntje

Op zondag 11 januari presenteert Frits Sissing vanuit het Concertgebouw in Amsterdam het 'Nieuwjaarsconcert met Guus, Ilse & Trijntje'. Tijdens het concert bezingen Guus Meeuwis, Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis de grote Hollandse meesters. Zij brengen een muzikaal eerbetoon aan onder anderen Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn.

Lees meer
12 dec 2014

'Walk Along' op nummer 1!

De Eurovisie Songfestival-inzending van Trijntje Oosterhuis, 'Walk Along', is in één dag tijd op de eerste plaats in de iTunes-hitlijst terecht gekomen!

Lees meer
11 dec 2014

Het nummer heet 'Walk Along'

'Walk Along' is het nummer waarmee Trijntje Oosterhuis Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Lees meer
04 dec 2014

Bekendmaking inzending Trijntje Oosterhuis

Op donderdag 11 december presenteert Trijntje Oosterhuis in het AVROTROS-radioprogramma Gouden Uren op NPO Radio 2 haar inzending voor het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen.

Lees meer
27 nov 2014

The Common Linnets and Friends in Concert

The Common Linnets gaven op 21 juni 2014 een eenmalig thuisconcert met speciale gasten in 'Tuckerville'. Dit concert wordt nogmaals uitgezonden op zaterdag 29 november om 16.45 uur op NPO 1.

Lees meer
17 nov 2014

Julia achtste bij het Junior Songfestival

De 15-jarige Julia uit Zeewolde is zaterdagavond op de achtste plaats geëindigd tijdens het Junior Eurovisie Songfestival op Malta.

Lees meer
10 nov 2014

Trijntje Oosterhuis naar het Eurovisie Songfestival

Zojuist heeft Daniel Dekker in de uitzending van Gouden Uren op NPO Radio 2 bevestigd dat Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigt tijdens de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Lees meer
16 sep 2014

The Common Linnets op Amerikaans kerstalbum

The Common Linnets hebben een lied geschreven voor een Amerikaans kerstalbum, getiteld: An Americana Christmas. Het album verschijnt op 14 oktober op cd en vinyl in de VS.

Lees meer
12 sep 2014

'Building Bridges' Songfestival-slogan 2015

Het Eurovisie Songfestival slogan voor 2015 in Wenen, is bekend: 'Building Bridges'. De Oostenrijkse omroep ORF kon uit meer dan honderd verschillende voorstellen kiezen.

Lees meer
06 aug 2014

Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen

Na een lange periode van overwegen heeft de Oostenrijkse omroep ORF een beslissing gemaakt. Het Eurovisie Songfestival 2015 gaat plaatsvinden op 19, 21 en 23 mei in Wenen.

Lees meer
23 jun 2014

AVROTROS en het Eurovisie Songfestival

De Songfestival-storm is weer een beetje gaan liggen. AVROTROS kijkt terug op een geweldige prestatie van The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

Lees meer
23 jun 2014

Het wordt Wenen, Graz of Innsbruck

Het Eurovisie Songfestival 2015 gaat plaatsvinden in Wenen, Graz of Innsbruck. Dat heeft de Oostenrijkse omroep ORF bekendgemaakt.

Lees meer
18 jun 2014

Luister naar Tuckerville via Radio2

Op zaterdag 21 juni presenteert Radio 2 Tuckerville Festival. Ilse DeLange en Waylon, alias The Common Linnets, staan als hoofdact op het podium in De Grolsch Veste in Enschede. De Dijk, Daniël Lohues en Tim Knol zijn special guests. De publieke muziekzender doet rechtstreeks verslag van het evenement.

Lees meer
Songfestival radio