Actueel

05 maa 2015

Guy Sebastian voor Australië naar Eurovisie Songfestival

Australië wordt op het 60e Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door Guy Sebastian. Welk lied Guy gaat zingen in Wenen is nog niet bekend. Wat al wel bekend is, is dat de performance een Australische tint gaat hebben.

Lees meer
03 maa 2015

The Common Linnets winnen de Edison Popprijs

The Common Linnets hebben een Edison Award gewonnen in de categorie pop. De prestigieuze muziekprijs werd maandagavond uitgereikt in Amsterdam. De band kreeg de prijs voor het gelijknamige album ‘The Common Linnets’.

Lees meer
02 maa 2015

Moldavië stuurt Eduard Romanyuta naar het Eurovisie Songfestival

Tijdens het Moldavische nationale Songfestival, O Melodie Pentru Europa, is besloten dat Eduard Romanyuta Moldavië gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. ‘I Want Your Love’ is het nummer waarmee hij een gooi gaat doen naar de eindoverwinning.

Lees meer
02 maa 2015

Maraaya vertegenwoordigt Slovenië!

Tijdens de finale van de Sloveense nationale voorronde, Evrovizijska melodija, is de groep Maraaya gekozen om Slovenië te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Zij doen dit met het nummer Here For You.

Lees meer
23 feb 2015

'Goodbye to yesterday' inzending Estland

De finale van het zeer populaire 'Esti Laul' (voorrondes Eurovisie Songfestival) is gewonnen door Elina Born & Stig Rästa met het liedje 'Goodbye to yesterday'. Het duo gaat Estland vertegenwoordigen in de eerste halve finale op dinsdag 19 mei.

Lees meer
18 feb 2015

Nadav Guedj gaat voor Israël naar het Eurovisie Songfestival

Nadav Guedj gaat Israël vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Deze keuze is gemaakt tijdens het Israëlische nationale Songfestival, Rising Star. Met welk liedje hij Israël in Wenen gaat vertegenwoordigen, is nog niet bekend.

Lees meer
05 maa 2015

Griekenland kiest voor Maria-Eleni Kyriakou

Griekenland gaat tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd worden door Maria-Eleni Kyriakou. Dit is bepaald tijdens het Griekse nationale Songfestival. Maria won de Griekse voorronde met haar ballad ‘One Last Breath’.

Lees meer
02 maa 2015

Pertti Kurikan Nimipäivät wint in Finland

De winnaar van het Finse Nationale Songfestival is bekend; de band Pertti Kurikan Nimipäivät gaat Finland vertegenwoordigen op het Songfestival. In een spetterende finale ging Pertti Kurikan Nimipäivät er met de zege vandoor. Opvallend; de leden van de band zijn verstandelijk gehandicapt.

Lees meer
02 maa 2015

Hongarije kiest voor BOGGIE

BOGGIE gaat Hongarije vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015. Zij zijn gekozen tot winnaars tijdens het Hongaarse Nationale Songfestival A Dal 2015. Hierin streden zij met acht andere kandidaten voor de deelname aan het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Lees meer
02 maa 2015

Molly Sterling gaat voor Ierland naar Wenen

Molly Sterling gaat Ierland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Dit is bepaald tijdens het Ierse Nationale Songfestival. Molly gaat Ierland met haar lied ‘Playing With Numbers’ vertegenwoordigen tijdens de eerste helft van de tweede halve finale op 21 mei.

Lees meer
25 feb 2015

Albanië verandert van lied

Elhaida Dani, de Albanese kandidaat van het Eurovisie Songfestival 2015, gaat met een ander lied aantreden op het Songfestival dan waarmee zij het Nationale Songfestival won.

Lees meer
23 feb 2015

Letland stuurt Aminata naar Wenen

In een spannende finale van de voorronde voor het Eurovisie Songfestival, getiteld Supernova, heeft Aminata Savadogo in Letland haar concurrenten achter zich gelaten. Met haar eigen gecomposeerde 'Love injected' kreeg Aminata de meeste stemmen van het publiek.

Lees meer
13 dagen : 17 :
uur
40 min

Dinsdag 19 mei om 21:00 uur op NPO1.
De eerste halve finale met Trijntje Oosterhuis!

26 jan 2015

Dit zijn de presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015

Dit zijn de vier presentatrices van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, Oostenrijk. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer gaan er voor zorgen dat de zestigste editie van het festival op rolletjes loopt. Conchita Wurst neemt de greenroom onder haar hoede.

Lees meer

Trijntje Oosterhuis - Walk Along bij Gouden Uren

First listen

Op donderdag 11 december liet Trijntje Oosterhuis voor het eerst haal inzending voor het Eurovisie Songfestival horen in het NPO Radio 2 programma Gouden Uren.

12 sep 2014

'Building Bridges' Songfestival-slogan 2015

Het Eurovisie Songfestival slogan voor 2015 in Wenen, is bekend: 'Building Bridges'. De Oostenrijkse omroep ORF kon uit meer dan honderd verschillende voorstellen kiezen.

Lees meer

Meer nieuws

[advertentie]

Songfestival radio