Hero image songfestival

IJsland - Daði & Gagnamagnið

Daði Freyr heeft samen met de IJslandse omroep RÚV bevestigd dat hij met zijn groep Gagnamagnið terugkeert naar het Eurovisie Songfestival in 2021.

Daði is een artiest die geobsedeerd is door het ingewikkelde ambacht van een popsong. Hij zal optreden met de groep Gagnamagnið - wat zich vertaalt als ‘dataplan’. In februari 2020 wonnen ze de IJslandse nationale selectie. Ze waren van plan hun nummer Think About Things uit te voeren op het Eurovisie Songfestival in 2020. Het is nu nog niet zeker waar Daði's nieuwe nummer voor het Contest in 2021 over zal gaan, maar het familieaspect blijft. Zijn vrouw Árný speelt namelijk keyboard in de groep Gagnamagnið, en Daði's twee zussen zorgen voor achtergrondzang.

Daði & Gagnamagnið zouden origineel in 2020 IJsland vertegenwoordigen met het nummer Think About Things. Dit jaar mogen ze weer meedoen met een nieuw, nog niet aangekondigd, nummer.

Daði Freyr kan niet wachten om op het songfestivalpodium te spelen: "Ik ben erg opgewonden. We wilden altijd al weten hoe ver we konden komen in de wedstrijd en dat zal volgend jaar niet anders zijn. "

Daði Freyr zal in de eerste helft van Semi-Final 2 te zien zijn.