Hero image songfestival

Oekraïne - Go_A

Go_A creëert een moderne herinterpretatie van Oekraïense folklore verpakt in elektronisch geluid. De naam van de groep bestaat uit 'Go', als 'beweging', en 'A', zoals de oud-Griekse letter 'alpha' die verwijst naar het teruggaan naar iemands culturele wortels.

Het verhaal van de band begon in 2012 toen de geluidsproducent Taras Shevchenko zangeres Kateryna Pavlenko ontmoette. Tegenwoordig bestaat Go_A uit Kateryna en muzikanten Taras Shevchenko, Ihor Didenchuk en Ivan Hryhoriak.

Go_A zou origineel in 2020 Oekraïne vertegenwoordigen met het nummer Solovey. Dit jaar mogen ze weer meedoen met een nieuw, nog niet aangekondigd, nummer.

Kateryna leidt de etnische component van de band: ze heeft het grootste deel van haar leven folklore gestudeerd. Kateryna kan zingen met de zogenaamde 'witte stem', een authentieke folkloretechniek, en beheerst een aanzienlijk stembereik. Taras is een keyboard- en percussionist en de geluidsproducent van Go_A. Hij werkt in verschillende muziekstijlen en weet totaal verschillende instrumenten op elkaar af te stemmen, zoals Oekraïense sopilka en Braziliaanse drums, of de bandura, zware gitaarriffs en drum 'n bass.

Ihor Didenchuk is een folklorist en een unieke multi-instrumentalist wiens rijke muzikale arsenaal traditionele Oekraïense instrumenten omvat zoals de sopilka, frilka, floyara, telynka, trembita en drymba. Ihor is ook lid van een rapgroep. Het vierde lid, Ivan Hryhoriak, heeft geëxperimenteerd met muziekstijlen en geluiden, waaronder akoestiek (fingerstyle), prog metal (basgitaar), contrabas in een folkorkest en elektrische gitaar. Ivan werkt ook als vocal coach op een school.

In 2016 waren Go_A de winnaars van de wedstrijd The Best Track In Ukraine. Hun nummer Vesnianka werd onmiddellijk in radiorotatie geplaatst en stond 6 weken bovenaan de dance-hitlijst.  In 2019 kwam het nummer ook in de Top 10 іTunes Dance-hitlijst in Slowakije.

Go_A zal in de tweede helft van Semi-Final 1 te zien zijn.