Hero image songfestival

Eurovisie Songfestival 2021 onderdeel van Alliantie van Evenementenbouwers

29 mei 2020

Organisatoren van concerten, sportwedstrijden en andere evenementen slaan de handen ineen om evenementen straks coronaproof te organiseren. Het Eurovisie Songfestival 2021 heeft zich hierbij aangesloten. 

"We willen heel graag met één mond met de overheid kunnen spreken over wat er straks wél kan", zegt Rotterdam Ahoy-directeur Jolanda Jansen. Volgens Jansen staan de diverse organisatoren en locaties voor dezelfde problemen. Dan gaat het bijvoorbeeld over de vraag hoe mensen zich veilig over een evenementenlocatie kunnen bewegen.

Twee weken geleden werd bekend dat het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam gaat plaatsvinden. De organisatie van deze editie is zich ervan bewust dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus het komende jaar van invloed gaan zijn. Sietse Bakker, Executive Producer van het Eurovisie Songfestival: “Alleen laten die ontwikkelingen zich op dit moment lastig voorspellen. Daarom wordt de komende maanden met alle betrokken partijen gewerkt aan verschillende scenario’s om die uitdaging voor het Eurovisie Songfestival het hoofd te bieden. Waarbij uiteraard de gezondheid van bezoekers, medewerkers en artiesten altijd voorop staat. We organiseren ons daarnaast branche breed om van elkaar te kunnen leren en elkaar te kunnen steunen als dat nodig zou zijn.” 

Bij de alliantie zijn onder meer aangesloten Lowlands, de Johan Cruijff Arena, Ahoy, de Eredivisie, het Eurovisie Songfestival, Oerol en Formule 1. De partijen gaan komende maand in gesprek met de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Economische Zaken, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Justitie en Veiligheid.

Eurovision 2020EurovisionSongfestival

Ook interessant

16 jun. 2020

NPO, NOS en AVROTROS benoemen kernteam Eurovisie Songfestival 2021