Hoe win je de televote? KEiiNO geeft tips! | Songfestival Newsflash

21 mei 2021

Nog maar één nachtje slapen en dan begint de grote finale van het Eurovisie Songfestival. Een groep die daar sowieso bij is, is de Noorse band KEiiNO, de winnaar van de televote in 2019. Nu treden ze op in de Eurovision Village en Samya spreekt ze in de Newsflash!

Tom, Fred-René en Alexandra van KEiiNO wilden dit jaar eigenlijk opnieuw deelnemen aan het festival met het nummer Monument, maar werden door TIX verslagen in de nationale voorronde in Noorwegen. Toch zijn ze van de partij, maar dan als act in de Online Eurovision Village. Een feestje wordt het zeker en daarbij kan Spirit In The Sky natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe steel je nou de harten van het publiek? Daar hebben de leden van KEiiNO wel een antwoord op.

“Een soort reïncarnatie van Édith Piaf, maar nog net iets zachter voor het oor." - Rik van de Westelaken over de Franse inzending

Ook in deze aflevering checkt Samya in bij de journalisten in het perscentrum: wie denken zij dat gaat winnen? Italië, Frankrijk, of zou Malta nog een kans maken? Of zou Oekraïne als grote verrassing uit de bus komen? In tegenstelling tot andere edities ligt het speelveld dit jaar nog helemaal open. Toch lijken meer en meer journalisten het erover eens: Italië is misschien wel de grootste kanshebber en Frankrijk een sterke nummer twee.

Hoewel de eindstrijd lijkt te gaan tussen twee Big 5-landen, ook de winnaars uit de halve finales zetten hun beste beentje voor. In deze Newsflash zie je de eerste reacties van de deelnemers die door zijn naar de finale, vlak na de bekendmaking van de finalisten. Ze kunnen hun geluk niet op!

Wil je niets missen uit Ahoy? Dan hebben we goed nieuws voor je! In de Newsflash houden online hosts Samya Hafsaoui en Hila Noorzai je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws rondom het Eurovisie Songfestival. Op het YouTube-kanaal van AVROTROS verschijnt van 9 tot en met 23 mei iedere dag een nieuwe Newsflash. Dus abonneer je op het AVROTROS-kanaal en mis niets!

Eurovision 2021NoorwegenGrand FinalSongfestival Newsflash

Ook interessant

31 mei 2021

183 miljoen kijkers voor Eurovisie Songfestival