Hero image songfestival

Bekijk alle hoogtepunten uit Eurovision: Europe Shine a Light

16 mei 2020

Fotocredits: EBU/NPO/NOS/AVROTROS/Kris Pouw 

Live vanuit studio 21 in Hilversum - Eurovision: Europe Shine a Light. Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley presenteren een alternatieve Songfestivalshow die te zien is in 41 landen. 

Vanuit heel Europa en Australië brengen de 41 Songfestivaldeelnemers een persoonlijke boodschap aan de kijkers en zie je het nummer waarmee ze zouden meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

Bekijk hier de uitzending Eurovision: Europe Shine a Light

Photo by: EBU / Kris Pouw

Johnny Logan - What's another year

Chantal Janzen spreekt met videoverbinding met Mister Songfestival Johnny Logan, die het Eurovisie Songfestival maar liefst drie keer wist te winnen.

Johnny Logan: "Uiteindelijk, is ook dit gewoon een 'another year'. Maar wel een heel moeilijk jaar. Mijn boodschap aan Europa: wees aardig voor elkaar, wees goed voor elkaar." 

Samen met Songfestivalfans en de drie presentatoren zingt hij nog één keer zijn grote ESF-hit; 'What's another year'. 

Måns Zelmerlöw - Heroes

Een Songfestival-uitzending is niet compleet zonder Måns Zelmerlöw uit Zweden. Hij brengt een prachtige akoestische versie van zijn winnende 'Heroes' uit 2015. Opgedragen aan de 'heroes' uit de zorg in heel de wereld. 

Koninklijkhuis: Europe, shine a light and keep the music alive!

Het Koninklijkhuis stuurt via Instagram een lieve boodschap naar iedereen in Europa:

“Europe is going through a very rough time. Let’s keep our eyes and ears open for each other. Together, we stand strong. Europe, shine a light and keep the music alive!” – King Willem-Alexander and Queen Máxima.

Gali Atari & Junior Eurovision kids - Hallelujah

Samen met Nederlandse Junior Songfestival kinderen zingt de Israelische Gali Atari haar Hallelujah uit 1979.

EurovisionCalls with NikkieTutorials

In aanloop naar Eurovision: Europe Shine a Light heeft YouTuber en make-up artist NikkieTutorials gebeld met alle 41 deelnemers van het Eurovisie Songfestival. Deze zijn via een supercale EurovisionCalls with NikkieTutorials playlist op YouTube te bekijken.

Marija Šerifović - Molitva

Marija Šerifović zingt het nummer 'Molitva' in de straten van Belgrado. Met het nummer won ze het Eurovisie Songfestival voor Servië in 2007.  

Ilse DeLange & Michael Schulte - Ein Bisschen Frieden

Michael Schulte (Duitsland 2018) zingt samen met Ilse DeLange (The Common Linnets - 2014) de Songfestivalklassieker 'Ein Bisschen Frieden'; het nummer van zangeres Nicole waarmee Duitsland in 1982 voor het eerst het Eurovisie Songfestival wist te winnen. Ilse en Michael zingen het nummer vanuit het Vredespaleis in Den Haag. 

Netta - Chuckoo

Chantal Janzen belt met Netta die vertelt de puzzelkoning van haar gebouw te zijn geworden. Daarnaast maakt ze veel muziek met haar broers en probeert ze burenruzies te voorkomen. Netta brengt vanavond een nieuw single, een nummer geschreven met de titel 'Cuckoo'. Netta: "Het gaat over twijfel, over gekooid zitten in wat anderen denken dat je nodig hebt. Dan wordt je cuckoo in je hoofd. Ik wil dat mensen met mentale problemen weten dat ze niet alleen zijn." 

Duncan Laurence - Someone else

Vorig jaar won hij het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv met zijn 'Arcade' en stond heel zijn leven ineens op zijn kop. Wie hem gaat opvolgen als Eurovisie-winnaar weten we voorlopig nog niet. Maar uiteraard is hij er vanavond bij en zingt hij zijn nieuwe single 'Someone else'. 

Eurovision 2020 artists - Love Shine a Light

Niet alle deelnemers van het Eurovisie Songfestival 2020 zie je volgend jaar weer terug. Uiteraard is Jeangu Macrooy voor Nederland wel weer van de partij. Om heel Europa een hart onder de riem te steken zingen ze samen de Eurovision-hit: 'Love Shine a Light' van Katrina and The Waves uit 1997.

Open Up tot 2021

Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam

NPO, NOS en AVROTROS organiseren volgend jaar in mei samen met de gemeente Rotterdam en de European...
16 mei 2020

Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam

Nadat het Eurovisie Songfestival 2020 in maart door de EBU werd afgelast als gevolg van de coronacrisis is direct gestart met de verkenning naar de mogelijkheden om de 65e editie van het Eurovisie Songfestival alsnog in Nederland te laten plaatsvinden.

Lees meer:

ShineALight

Ook interessant

13 mei 2020

Presentatoren Eurovision: Europe Shine A Light worden gekleed in Nederlandse creaties