Jeangu Macrooy: 'Ik gebruik de energie van het publiek' | Songfestival Newsflash

22 mei 2021

Vanavond is het zover: de Grand Final van het Eurovisie Songfestival 2021! In de allerlaatste Newsflash gaat Samya langs bij onze eigen Jeangu Macrooy. Hoe staat het met de zenuwen zo vlak voor de finale?

Lang heeft hij er naar uitgekeken, maar vanavond gaat het dan echt gebeuren voor Jeangu. Als 23e treedt hij op in de grote finale. Hij blikt samen met Samya terug op de repetities. Iedere repetitie ging een stukje beter, inmiddels is hij er helemaal klaar voor! En zeker de reactie van het publiek zorgt ervoor dat hij vol energie het podium betreedt.

We zijn nu op een punt dat we weten wat er moet gebeuren. Ik ben heel blij met hoe het verhaal wordt verteld in beeld.” - Jeangu Macrooy

Samya spreekt daarnaast met Wouter Hardy, de Nederlandse producer en componist van Arcade, die ook de Zwitserse inzending van dit jaar heeft geschreven. Volgens de bookmakers is Tout l’Univers van Gjon’s Tears een grote kanshebber. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen en hoe voelt het voor Wouter om twee edities op rij bij de favorieten te horen?

Ook kijken we in deze aflevering terug op een aantal leuke en grappige hoogtepunten uit de afgelopen twee weken. Wat dacht je van al die enthousiaste medewerkers en vrijwilligers? Of de Nederlandse student Emmie die veel indruk maakte als stand-in van Oekraïne? Of koningin Maxima die op bezoek kwam? Kortom: twee fantastische weken! 

Afleveringen van de Newsflash nog eens in z’n geheel terugkijken? Abonneer je dan op het AVROTROS-kanaal!

Eurovision 2021Jeangu MacrooySongfestival Newsflash

Ook interessant

31 mei 2021

183 miljoen kijkers voor Eurovisie Songfestival