Jeangu Macrooy trapt songfestival-avontuur af met spetterende eerste repetitie

13 mei 2021

Eindelijk was het dan zover: Jeangu Macrooy mocht vandaag het Eurovisie-podium betreden voor de allereerste repetitie van #TeamJeangu.

Met een gezonde dosis spanning en een bak energie presenteerden Jeangu, backing vocalisten A Milli en Xillan en danser/choreograaf Gil the Grid de act van Nederland. Ze toverden Ahoy Rotterdam met hun enthousiasme om tot een kleurrijk geheel. 

Ondersteund door danser Gil vertelt Jeangu een verhaal over strijd, eigenwaarde, veerkracht, empowerment en bovenal de viering van het begin van een nieuw tijdperk. De choreografie, die eerder deze week is geïntroduceerd op de social media-kanalen van Jeangu, is ook verwerkt in de act. Het Surinaamse gezegde in het Sranantongo, ‘Yu No Man Broko Mi’, is voor extra duiding op de schermen naar het Engels vertaald naar ‘You can’t break me’. Zo bereikt Jeangu’s boodschap heel Europa.  

Het creatieve team van de act bestaat uit Jeangu Macrooy, creative supervisor Perquisite, regisseur Hans Pannecoucke en light designer Thim IIzerman. De visuals zijn ontworpen door Maincourse. 

De komende dagen gaat #TeamJeangu aan het werk met het finetunen van de act. Aanstaande zaterdag staat een tweede repetitie op het podium in Ahoy op de planning. 

Eerste repetitie Jeangu Macrooy

#TeamJeanguJeangu Macrooy

Ook interessant

22 mei 2021

Het langverwachte live-optreden van Jeangu Macrooy in de Grand Final