Hero image songfestival

NPO, NOS en AVROTROS benoemen kernteam Eurovisie Songfestival 2021

16 jun. 2020

Op 16 mei kondigden EBU, NPO, NOS en AVROTROS tijdens de live-uitzending van Eurovision: Europe Shine A Light aan dat het 65ste Eurovisie Songfestival volgend jaar in Rotterdam zal plaatsvinden. Vandaag is het kernteam benoemd dat de Nederlandse organisatie van het evenement zal gaan leiden. 

Net zoals afgelopen jaar bestaat het kernteam van het Eurovisie Songfestival 2021 uit twee Executive Producers en twee Deputy Executive Producers.
 
Sietse Bakker is herbenoemd als Executive Producer. Inge van de Weerd heeft ervoor gekozen haar functie als Executive Producer neer te leggen en terug te keren naar de afdeling NOS Evenementen dat een druk evenementenjaar voor de boeg heeft. Van de Weerd: “Ondanks dat het afgelopen songfestivaljaar heel anders liep dan we ooit hadden kunnen vermoeden, ben ik ontzettend trots op wat we als team met elkaar hebben neergezet. Het was geen gemakkelijke, maar wel een zeer bewuste keuze om niet voor nog een extra Songfestival-jaar te gaan. En ik heb het volste vertrouwen in dit team en in mijn opvolger.”
 
Astrid Dutrénit, sinds 2003 werkzaam bij de NOS, zal de vrijgekomen functie gaan vervullen. Dutrenit is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Bordeaux en het Institut Francais de Presse in Parijs. In Nederland volgde zij een Master Film & Television aan de UVA in Amsterdam. 

Als Senior Producer was zij de afgelopen jaren productioneel verantwoordelijk voor grote evenementen, waaronder tien jaar voor de programma's rondom de Tour de France, het EK Atletiek (2016) en het Sportgala (2011 - 2018). Daarnaast heeft ze in haar werk bij de NOS veelvuldig samengewerkt met de EBU, het Europese samenwerkingsverband van publieke omroepen dat oa toezicht houdt op de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Het afgelopen jaar was ze in een andere functie al werkzaam in de Nederlandse projectorganisatie van het Eurovisie Songfestival. 

“Allereerst wil ik de NPO, NOS, AVROTROS en de EBU bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Het is een enorme eer om aan zo’n groot evenement mee te werken en dit samen met een topteam tot een succes te maken. Hoewel er natuurlijk al veel is voorbereid, liggen er voor ons het komende jaar nog hele grote uitdagingen te wachten. Ik ga met veel energie en vol enthousiasme met het team aan de slag!”

Emilie Sickinghe (AVROTROS) en Jessica Stam (NOS) zijn eveneens herbenoemd als Deputy Executive Producers.
 
De komende weken wordt gestart met de uitwerking van de verschillende scenario's voor het Eurovisie Songfestival 2021.

Sietse Bakker (credits: NPO/NOS/AVROTROS - Michel Schnater)
Astrid Dutrénit (credits: NOS/Stefan Heijdendael)
Jessica Stam (credits: NPO/NOS/AVROTROS - Michel Schnater)
Emilie Sickinghe (credits: NPO/NOS/AVROTROS - Michel Schnater)
Meer

65ste Eurovisie Songfestival vindt plaats op 18, 20 en 22 mei 2021

De data voor het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam zijn vastgesteld: De twee halve finales en...

15 jun. 2020
EurovisionSongfestival

Ook interessant

15 jun. 2020

65ste Eurovisie Songfestival vindt plaats op 18, 20 en 22 mei 2021