Hero image songfestival

Presentatoren Eurovision: Europe Shine A Light worden gekleed in Nederlandse creaties

13 mei 2020

De voorbereidingen voor de speciale, eenmalige uitzending Eurovision: Europe Shine A Light zijn in volle gang. Achter de schermen wordt door het creatieve team hard gewerkt om de twee uur durende show vorm te geven waarbij de kleding van de presentatoren een belangrijk en kenmerkend onderdeel is. Diek Pothoven, Head of Styling, heeft - in samenspraak met de presentatoren -  gekozen voor de Nederlandse ontwerpers David Laport, MAISON the FAUX en Francisco van Benthum. Diek Pothoven: “Dit grote, internationale podium verdient het vakmanschap van deze authentieke Nederlandse ontwerpers.”

Hoewel het Eurovisie Songfestival dit jaar geannuleerd is, heeft Diek Pothoven met het oog op de veranderende situatie een duidelijk doel gesteld betreft de styling van deze speciale show: 

“We zijn op zoek gegaan naar een stijl die ligt tussen ingetogen, maar toch sprankelend om de huidige situatie op een gepaste manier te benaderen. En tegelijkertijd Europa ook dat beetje Songfestival te geven waar het naar snakt.”

David Laport
Edsilia Rombley en Chantal Janzen dragen designs van ontwerper David Laport. “Door deze uitdagende tijd zijn we genoodzaakt om nog meer ambachtelijk te werken dan gebruikelijk. Zo hebben we alle stoffen zelf geplisseerd en hebben we een groot deel van de stoffen zelf gemaakt”, licht Laport toe. Beide presentatrices gaan gekleed in smaakvolle en indrukwekkende ontwerpen waarbij de signature technieken van Laport zijn toegepast.

Francisco van Benthum
Presentator Jan Smit draagt een op maat gemaakt pak dat door Francisco van Benthum van het label HACKED by__verder is aangepast. “We hebben de outfit van Jan Smit als het ware ‘gehackt’ door er letterlijk een nieuwe ontwerp laag overheen te leggen in de vorm van geplaatste applicaties en borduursels”, legt ontwerper Francisco van Benthum uit. 

MAISON the FAUX
Online host Nikkie de Jager, oftewel NikkieTutorials, verschijnt in een ontwerp van ‘MAISON the FAUX’. Het Nederlandse label staat voor geloven in de kracht van individuele expressie en het belang om jezelf te kunnen zijn. MAISON the FAUX vertaalt deze uitgangspunten door naar een krachtig ontwerp voor de online host. Joris en Tessa van MAISON the FAUX vertellen over het ontwerp: “Met deze jurk hopen we Nikkie nog meer te laten schitteren dan ze al doet en samen met haar wat licht in deze gekke duisternis te laten schijnen.”

Eurovision: Europe Shine A Light wordt op zaterdag 16 mei om 21:00 uur uitgezonden op NPO 1. De show wordt ook live gestreamd op het officiële YouTube-kanaal van Eurovision.

Fotocredits: Studio David Laport

Bekijk hier de repetitiefoto's van Eurovision: Europe Shine a Light

NPO, NOS en AVROTROS produceert samen met de EBU (European Broadcasting Union) een speciale show...

15 mei 2020
EurovisionShineALight

Ook interessant

19 feb. 2021

Jonge Nederlandse dj Pieter Gabriel maakt remix voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival