Hero image songfestival

Organisatie

Organisatie en kernteam:
De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

Het kernteam van het Eurovisie Songfestival 2020 bestaat uit executive producers Sietse Bakker (Executive Producer Event), Inge van de Weerd (Executive Producer TV) en deputy Executive Producers Emilie Sickinghe en Jessica Stam. Gerben Bakker is als Head of Show inhoudelijk en creatief verantwoordelijk voor de drie live-shows en de regie is in handen van Marc Pos en Marnix Kaart.

“We willen een Eurovisie Songfestival organiseren dat Europa positief verrast, iets waar heel Nederland zich in herkent en trots op kan zijn. Daarmee leggen we de lat hoog, maar er is zoveel talent en creativiteit in Nederland dat we er een rotsvast vertrouwen in hebben dat het kan. De ambitie van dit team om er, samen met gaststad Rotterdam, écht iets bijzonders van te maken is groot”, aldus Sietse Bakker namens het team.

Vrijwilligers:
Naast het vaste team van het Eurovisie Songfestival worden er rondom het evenement in mei honderden vrijwilligers ingezet om alles goed te laten verlopen. Denk hierbij aan vrijwilligers die zichtbaar in de stad aanwezig zijn om gasten/fans van informatie te voorzien, vrijwilligers in/rondom Ahoy tijdens de shows van het Eurovisie Songfestival, vrijwilligers om de deelnemende landen te begeleiden etc.
Via een speciale site kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in een vrijwilligers-functie zich melden: eventmakers.nl/songfestival