Hero image songfestival

Rotterdam 2021

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in rap tempo blijft vernieuwen. De stad heeft ruim 630.000 inwoners met meer dan 170 nationaliteiten die naast en met elkaar wonen. En alle deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival 2021 zijn hiermee ook vertegenwoordigd binnen de lokale bevolking. 

Rotterdam

De stad staat bekend om de steeds veranderende skyline en gedurfde architectuur. In het stadscentrum, dat grotendeels werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, vind je een verscheidenheid aan bouwstijlen. En Rotterdam blijft zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Oude havengebieden worden succesvol getransformeerd tot innovatieve woon- en werkgebieden. De stad groeit en werkt creatief met de ruimte die er is: in de hoogte, de diepte of op het water. Met iconische gebouwen als de Markthal, hotel New York, de Euromast en de zg. kubuswoningen. 

Met de grootste haven van Europe en de strategische ligging van Rotterdam - ‘gateway to Europe’ – zorgt de stad voor een goede verbinding met de rest van de wereld. In de compacte binnenstad liggen veel zakelijke- en congreslocaties, hotels en andere voorzieningen op loopafstand van elkaar. 

Rotterdam heeft een unieke urban vibe en de stad is stoer, levendig en divers. Een echte ‘must see’ stad. Een stad waar plek is voor iedereen. Open up to Rotterdam